14 Φεβ 2010




 13 του Φλεβάρη 2010
ΔΑΚΕ….. αγωνιζόμενη ! ! !

     Η Ιστορία διδάσκει……. Η ΔΑΚΕ δε διδάσκεται από την ιστορία
    Τη μέρα της πραγματοποίησης της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου ( 10-2-2010) «διάλεξε» η ΔΑΚΕ για να «επιτεθεί» στην ΠΑΣΚ, προσπαθώντας  να καλύψει την ανεπάρκειά της ως συνδικαλιστική παράταξη. Δεν μπήκαν στον κόπο , βέβαια, να διαβάσουν έστω, την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΣΚ…. Θα τους ενισχύσουμε λίγο τη μνήμη , έτσι για δούμε πρακτικά τι σημαίνει αγώνας.
 Τώρα που έχασαν τη διαπλοκή με την εξουσία ( Ν.Δ.) θυμήθηκαν το συνδικαλιστικό τους ρόλο και, προφανώς, επειδή πρέπει να απολογηθούν για το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου που έπαιζαν επί 6 χρόνια στη ΔΟΕ - ακόμα και τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου την έλεγαν αντικαταστατική – επιτίθενται στην ΠΑΣΚ προσπαθώντας να δείξουν ότι είναι όλοι ΙΔΙΟΙ.

Α Τ Υ Χ Η Σ Α Τ Ε , συνάδελφοι της ΔΑΚΕ

Και τώρα που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ , η ΠΑΣΚ πρώτη απ΄ όλους καταγγέλλει  και αντιδρά στις όποιες αντιεκπαιδευτικές επιλογές της Κυβέρνησης.
( Βλ. ανακοινώσεις για διορισμούς, περικοπές επιδομάτων, καθώς και τα δημοσιεύματα του τύπου) …..

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση της  ΠΑΣΚ  ( Αρχές Φλεβάρη) :

ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
 Κοινή είναι η διαπίστωση ότι για μια ακόμη φορά την κρίση καλούνται να πληρώσουν όχι οι έχοντες και κατέχοντες, όπως ήταν η προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης , αλλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Οι 80.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - από τους χαμηλότερα αμειβόμενους Δ.Υ. αφού ο καθαρός μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού ανέρχεται στα 1000€ (μαζί με όλα τα επιδόματα) και ο καταληκτικός μισθός μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στα 1500€ - θα βιώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πάγωμα των μισθών τους ή και πιθανή μείωση αν περικοπούν κατά 10% τα επιδόματα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, που ακυρώνει το ένα από τα τρία ΔΕΝ του Υπ. Απασχόλησης (ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΔΕ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) εκτός από το πλήγμα στην αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης, προκαλεί μεγάλη ζημιά στο ασφαλιστικό σύστημα και ΚΑΝΕΝΑ όφελος, αφού είναι γνωστό πως - σύμφωνα με τις έρευνες - η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δυο χρόνια δίνει παράταση ζωής στο σύστημα 6-7 μήνες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Ο περιορισμός των προσλήψεων των αναπληρωτών (μέχρι και 70%) καθώς και η πιθανή μείωση των μόνιμων διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα σχολεία.

Να σας θυμίσουμε ότι πρώτη η ΠΑΣΚ αντέδρασε στις δηλώσεις της Υπουργού για αλλαγή στο  σύστημα διορισμών , ενώ η ΔΑΚΕ ψαχνόταν για μέρες;
Tα δικά σας αντανακλαστικά, λοιπόν, καθυστερούν ακόμα να λειτουργήσουν. Δικαιολογείστε όμως, γιατί δεν έχτε προλάβει ακόμη να βγάλετε το μανδύα του κυβερνητικού εκπροσώπου και αργείτε να αντιδράσετε…

·         Αλήθεια μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε μια ανακοίνωσή σας τα τελευταία 6  χρόνια που να καταγγέλλατε την πολιτική της ΝΔ; Ούτε στην μεγάλη απεργία δεν ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ να αντιταχτείτε στην κ. Γιαννάκου…..

·         ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ λέτε στην ανακοίνωσή σας. Κι ενώ θα περίμενε κανείς την επόμενη μέρα (11-2-2010) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταθέσετε αγωνιστική πρόταση τουλάχιστον για αγώνα διαρκείας με βάση τα λόγια σας….. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ και ΨΗΦΙΣΑΤΕ την πρόταση της ΠΑΣΚ για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

·         ΚΑΜΩΝΕΣΤΕ πως είστε ΥΠΕΡΑΝΩ…. πως δεν σας ενδιαφέρει το ζήτημα της επιλογής στελεχών, ενώ το μισό της ανακοίνωσής σας το αφιερώνετε σ΄ αυτό το θέμα Αφού επί έξι χρόνια κομματικοποιήσατε τα πάντα στη Δημόσια Διοίκηση, τώρα θεωρείτε πως το θέμα είναι «άκαιρο». Η αλήθεια είναι ότι σας εξυπηρετεί η παρούσα κατάσταση και δεν έχετε προτάσεις για κανένα θέμα.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η στάση σας στη συνεδρίαση της 11ης /02/2010  στη ΔΟΕ, όπου:

-      Καταθέσαμε πρόταση για συλλογική σύμβαση εργασίας , για όλα τα θέματα ( όπως έκανε η ΟΛΜΕ – εκεί η ΔΑΚΕ ψήφισε την πρόταση)…. είπατε ΟΧΙ
-      Καταθέσαμε πρόταση για  να συζητήσουμε για τις μεταθέσειςαποσπάσεις -  για την επιμόρφωση …..είπατε θα δούμε
-      Καταθέσαμε σχέδιο για την επιλογή στελεχών…. διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας….

Από πότε αλήθεια , η απόρριψη του κειμένου διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, σημαίνει πως ο κλάδος ΔΕ ΣΥΖΗΤΑ και δεν αποστέλλει τις δικές του θέσεις στην όποια πολιτική ηγεσία;

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ;

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ,

Σας καλωσορίζουμε στους αγώνες του κλάδου από τους οποίους  απουσιάζατε τα προηγούμενα χρόνια.

Να είστε σίγουροι , πως η ΠΑΣΚ , όπως και το παρελθόν έπραξε, έτσι και τώρα θα είναι στην πρωτοπορία των αγώνων του κλάδου για να υπερασπιστεί το ΔΗΜΟΣΙΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ και να αποκρούσει τις  όποιες αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης.

Οι συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση. Μην προκαλείτε τη νοημοσύνη κανενός και προπάντων της παράταξης της ΠΑΣΚ. Μαθήματα αγωνιστικότητας δε δεχόμαστε από κανένα, ιδιαίτερα , όμως , από τη ΔΑΚΕ.

Από την   Π.Α.Σ.Κ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΓ : Αντί να εξαντλείτε την ενέργειά σας, στη συγγραφή ανακοινώσεων που τίποτε δεν προσφέρουν στην παρούσα συγκυρία,  καλό είναι να «τρέξετε» – αν και λίγο δύσκολο , μετά από 6 χρόνια «χειμερίας νάρκης» - για την επιτυχία των αγώνων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου