9 Μαρ 2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 8-3-2010


Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δ.Σ. των Συλλόγων της Χώρας καθώς και το ανοιχτό Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.
Η παράταξη της ΠΑΣΚ για μια ακόμη φορά στάθηκε με υπευθυνότητα στο ύψος των περιστάσεων και ήταν η μοναδική που κατέθεσε αγωνιστική πρόταση διάρκειας ξεκαθαρίζοντας πως ανεξάρτητα του ποιος κυβερνά τα προβλήματα μπορούν να βρουν λύση μόνο μέσα από ενωτικούς αγώνες της βάσης.
Η πρότασή μας για:
·                    Έκτακτες Γ.Σ. των Συλλόγων στις 11/3/2010, ημέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με εισήγηση της Δ.Ο.Ε. για απεργία διαρκείας
·                    Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 13/3/2010
·                    5νθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 15/3/2010 με προμετωπίδα αιτημάτων την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων και διεκδικητικό πλαίσιο αυτό του μεγάλου αγώνα του 2006, συμπληρωμένο με την απαίτηση για καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών και στο ασφαλιστικό, κατέδειξε πως η αγωνιστικότητά μας δεν συναρτάται με το ποιος κυβερνά κάθε φορά. Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορεί παρά να απαντηθεί με δυναμικούς αγώνες.
Η πρόταση αυτή, όπως την εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν μια πρόταση ΕΝΩΤΙΚΗ, που ξεπερνούσε τις παραταξιακές αγκυλώσεις γι’ αυτό και από την αρχή ζητήθηκε να τη συνυπογράψουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και όλοι οι Πρόεδροι, για να έχει την απαιτούμενη βαρύτητα, προκειμένου να τη στηρίξει η βάση του κλάδου στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που θα ακολουθούσαν. Ήταν μια πρόταση που απαιτούσε τη συμφωνία όλων για να αποκτήσει την απαραίτητη δυναμική προκειμένου να υλοποιηθεί.
Δυστυχώς, η στάση των άλλων παρατάξεων  απέναντι στην πρότασή μας ήταν αμήχανη, απογοητευτική και κατώτερη των περιστάσεων.
Συγκεκριμένα:
·                    Η ΔΑΚΕ, νομίζοντας πως μπορεί να αποτινάξει το κουστούμι του εκπροσώπου της Κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δε δίστασε να αλλάζει τις θέσεις της με ταχύτητα που ζάλιζε και τους ίδιους τους εκπροσώπους της, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να δηλώνουν πως εάν έχουν άδικο σε όσα λένε θα ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. Όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. είχε απόλυτο δίκιο όταν επέμενε πως είχε θέσει από την πρωτολογία του στο διεκδικητικό πλαίσιο, το πλαίσιο της απεργίας του 2006. Αναμένουμε από το μέλος της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., που υποστήριζε με ένταση το αντίθετο και παρέσυρε σ’ αυτό και άλλα μέλη της παράταξής του, να ζητήσει  ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, όπως δεσμεύθηκε. Έτσι, λοιπόν, ενώ πριν τη συνεδρίαση, μέλη της δήλωναν πως θα εισηγηθούν 48ωρη απεργία για 15 & 16 Μαρτίου, μετά την πρόταση της ΠΑΣΚ αμήχανα δήλωναν πως συμφωνούν, μόνο που αντί για Ολομέλεια Προέδρων ζητούσαν Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων. Λίγο πριν τη ψηφοφορία άλλαξαν πάλι θέση (!!!) προτείνοντας τώρα 5νθήμερες απεργίες χωρίς διαδικασίες βάσης (!!!), οι οποίες θα αποφασίζονταν από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Τέλος άλλαξαν πάλι θέση συμφωνώντας με την πρόταση της ΠΑΣΚ αλλά διαφωνώντας στο διεκδικητικό πλαίσιο!!! Τέτοια σοβαρότητα!!!
Είναι πράγματι θλιβερό αλλά και επικίνδυνο τα μέλη μιας μεγάλης παράταξης να φέρονται ως συνδικαλιστικοί  ανεμόμυλοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και έχοντας στο μυαλό του μόνο μικροπαραταξιακούς λόγους να ξεχνούν πως οι αποφάσεις ενός δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως η ΔΟΕ έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην αγωνιστική φυσιογνωμία του κινήματος, αλλά και στο εισόδημα των μελών του.
·                    Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έχοντας στο μυαλό τους ότι η απεργία του 2006 δεν τους απέφερε τα αναμενόμενα μικροπαραταξιακά οφέλη, δυσκολεύονται να ξαναστηρίξουν  μεγάλη απεργία που προτείνει η ΠΑΣΚ. Έτσι λοιπόν δε δίστασαν να τονίζουν, πως η βάση δεν είναι έτοιμη (!!!), οι αγώνες δεν μπορεί να είναι κλαδικοί (!!!), η πρόταση για αγώνα διάρκειας δεν είναι σοβαρή (!!!), δεν υπάρχει απεργιακό κλίμα (!!!) και άλλα τέτοια αγωνιστικά και κινηματικά. Η εκπρόσωπός τους πρότεινε εβδομάδα αγωνιστικής δράσης και στη συνέχεια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των παρευρισκομένων δήλωσε πως δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, αλλά ίσως δεν το εξέφρασε με το σωστό τρόπο!!! Τελικά ψήφισε την αρχική της πρόταση διαφωνώντας με την πρόταση της ΠΑΣΚ για αγώνα διαρκείας.
·                    Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κι αυτή τη φορά έμεινε πιστή στην τακτική του πολιτικού ερημίτη που έχει επιλέξει, την οποία αφήνει που και που για να συμφωνήσει με τη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, με την προϋπόθεση να μη συμφωνεί η ΠΑΣΚ. Πρότεινε γενικά απεργιακές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα βρεθεί (μάλλον στον Περισσό…), χωρίς χρονοδιάγραμμα. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μίλησαν για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος οι κατεξοχήν διακατεχόμενοι από τη διασπαστική λογική των «ταξικών» αγώνων του ΠΑΜΕ!!! Ο πόλεμος λοιπόν που έχει κηρύξει η κυρία Παπαρήγα από τις τηλεοράσεις, μάλλον ήταν για τις ανάγκες της τηλεθέασης και σε κάθε περίπτωση αφορούσε σίγουρα άλλους!!! Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί πως ήταν η μοναδική, πλην ΠΑΣΚ,  συνδικαλιστική παράταξη που δε συμμετείχε στο κακοπαιγμένο θέατρο παραλόγου ΔΑΚΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ να αλλάζουν κάθε λίγο άποψη, και έμεινε σταθερή στη θέση που διατύπωσε.
Η ΠΑΣΚ ξεκαθαρίζει με τη στάση της πως δεν πρόκειται να δώσει καμιά ανοχή και κανένα άλλοθι στην Κυβέρνηση. Η αντίθεσή μας στα άδικα οικονομικά μέτρα είναι καθολική. Η διεκδίκηση μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος.
Δηλώνουμε όμως πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κακοστημένα παραταξιακά παιχνίδια που δεν οδηγούν πουθενά. Λογικές απεργιακού χαβαλέ δεν μπορεί να διακατέχουν υπεύθυνες παρατάξεις. Οργάνωση – Προοπτική – Αγώνας είναι το τρίπτυχο της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας.
Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου