27 Αυγ 2010

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                             Αθήνα 25/8/2010
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Παιδείας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Παιδείας (Υπουργό κ.Άννα Διαμαντοπούλου, Υφ.Παιδείας κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γ.Γραμματέα κ. Βασίλη Κουλαϊδή, Ειδ.Γραμματέα κ.Μιχάλη Κοντογιάννη),  με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έθεσε από την πλευρά του όλα τα ζητήματα σχετικά με τους διορισμούς, τις αποσπάσεις, τα βιβλία, την υλικοτεχνική υποδομή, τα ολοήμερα κλπ.
Η πολιτική ηγεσία έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:
1.  Προσλήψεις εκπ/κών:
Ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 15.500 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, εκ των οποίων οι 7.800 για την πρωτοβάθμια.
2.  Για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα:
Ισχύει ο νόμος για 25 μαθητές ανά τμήμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα ισχύει το +10%. Σε κάθε περίπτωση ανώτατο όριο θα είναι το 27.
3.  Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Αναμοριοδότηση σχολ.μονάδων:
Θα συγκροτηθεί επιτροπή για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, την αναμοριοδότηση των σχολείων και τη μοριοδότηση των αποσπάσεων. Δήλωσε ότι επέστρεψαν στα σχολεία 1487 εκ/κοί Π.Ε. που ήταν αποσπασμένοι σε φορείς (συνολικά πέρυσι από την Π.Ε. ήταν αποσπασμένοι εκτός σχολείου 2434 εκ/κοί, φέτος 747).
4.  Μετεκπαίδευση:
Ισχύει η διετής μετεκπαίδευση για όσους εισήχθησαν φέτος στα Διδασκαλεία. Μέχρι τον Οκτώβρη θα δοθούν στη ΔΟΕ προτάσεις για την αναβάθμιση του θεσμού, με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν τα παιδαγωγικά τμήματα.
5.  Υποχρεωτικές υπερωρίες:
Θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το Νόμο. Πρόθεση είναι να δίνονται όπου χρειάζεται από τους Συλλόγους διδασκόντων σε προαιρετική βάση.
6.  Τοποθετήσεις νεοδιόριστων - αποσπασμένων:
Μετά τη διεξοδική συζήτηση που έγινε δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα, με βάση τις προτάσεις της ΔΟΕ (Να ακολουθήσουν τα ΠΥΣΠΕ την πρακτική που ως τώρα ακολουθούσαν).
7.  Βιβλία:
Έχει αποσταλεί το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων και μέχρι την έναρξη της χρονιάς θα φτάσουν όλα.
Από την Π.Α.Σ.Κ. 
Σχετικά:
Δελτίο Τύπου ΥΠΕΠΘ : Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου