19 Ιουν 2010

Προσλήψεις στο χώρο της ειδικής αγωγής

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή τις ανακοινώσεις  του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις προσλήψεις στο χώρο της ειδικής αγωγής
Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε. πάντα  υποστήριξε και υποστηρίζει  το δίκαιο αίτημα για μόνιμο διορισμό των αποφοίτων των Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.
Αγωνιζόμαστε συνέχεια για την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Ειδικής Εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο κομμάτι της Γενικής Εκπαίδευσης.
Αποτελεί ,σίγουρα,  θετική εξέλιξη η χτεσινή ανακοίνωση της Υφυπουργού Παιδείας  κ. Εύης  Χριστοφιλοπούλου,  μετά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΔΟΕ ότι .... «Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ είναι να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π. για την Ειδική Αγωγή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ υπέβαλε κατ' εξαίρεση αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης (Π.Υ.Σ.) ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Επίσης διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης και ταυτόχρονα προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Χρειάστηκαν  έξι (6) χρόνια  διαπιστώσεων και διαβεβαιώσεων από την  Κυβέρνηση της ΝΔ για να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ και να λήξει - επί τέλους - η ομηρία των συναδέλφων αποφοίτων των ΠΤ ειδικής αγωγής.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού, η δημιουργία κλάδου ΠΕ71 και ΠΕ61 και ο διορισμός όλων των αποφοίτων των ΠΤ Ειδικής Αγωγής είναι μονόδρομος.
Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών ΠΕ προσθετικά προβάλλει με απόλυτη σαφήνεια  το αίτημα μονίμου διορισμού των εργαζομένων στον κλάδο ΔΕ1 ειδικού βοηθητικού προσωπικού και της σύστασης νέων οργανικών θέσεων σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Ο χώρος της ειδικής αγωγής θα πρέπει να αναβαθμιστεί με αποκλειστικό στόχο και σκοπό όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού που έχουν αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Εκπαίδευση.
Από την Π.Α.Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου