21 Σεπ 2009

Στο πόδι γονείς - μαθητές για τα κενά στα σχολεία

Στο πόδι γονείς - μαθητές για τα κενά στα σχολεία
Την αδυναμία τους να λειτουργήσουν λόγω των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό δηλώνουν εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Ταυτόχρονα σύλλογοι γονέων αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αποχή των παιδιών από τα σχολεία, σε μια προσπάθεια να πιέσουν το υπουργείο Παιδείας να κάνει τώρα διορισμούς, προκειμένου οι μαθητές να μη χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Α. Αττική, όπου τα κενά είναι τεράστια, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και τα παιδιά να κάθονται στα σπίτια τους.
«Ο αγιασμός φέτος βρήκε τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της περιοχής μας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, να αντιμετωπίζουν πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που σε πολλές περιπτώσεις κάνει αδύνατη τη λειτουργία τους», τόνισε στο «Εθνος» ο κ. Κώστας Τουλγαρίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κώστας Σωτηρίου».
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής, «σήμερα μόνο στο 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου ανήκουν τα σχολεία της περιοχής σε σύνολο 42 δημοτικών σχολείων, υπάρχουν 80 κενά δασκάλων (για τάξεις και ολοήμερα).
Ακόμη υπάρχουν σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν, όπως σε: Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Ανάβυσσο, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί και Λαύριο. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία είναι στην ίδια μοίρα, αφού στα σχολεία του 2ου Γραφείου υπάρχουν 31 κενά νηπιαγωγών και εκατοντάδες παιδιά στην περιοχή κάθονται στο σπίτι, γιατί δεν υπάρχει η νηπιαγωγός για το τμήμα τους.
Στα 4 νηπιαγωγεία του Μαρκοπούλου υπάρχουν 4 νηπιαγωγοί αντί για 13. Συνολικά υπάρχουν 6 νηπιαγωγεία με μόνο μία νηπιαγωγό, ενώ άλλα 17 νηπιαγωγεία έχουν από 1 κενό. Γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και φοβούνται ότι, αν δεν γίνουν διορισμοί τώρα, θα καθυστερήσουν πολύ, λόγω των εκλογών.
Οπως λέει ο κ. Κώστας Τουλγαρίδης, «η κατάσταση των σχολείων στην Ανατολική Αττική είναι απαράδεκτη, αφού τα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τον δάσκαλό τους.
Το υπουργείο επιμένει ότι όλα είναι στη θέση τους, γι αυτό καλούμε τον κ. Σπηλιωτόπουλο να έρθει να δει τα σχολεία και να δώσει ο ίδιος απαντήσεις στους μαθητές και τους γονείς, που μάταια περιμένουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου