7 Ιουλ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 6/7/2009 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα.

Η παράταξή μας και σ’ αυτή τη συνεδρίαση επέμεινε στην πρόταση για διαπαραταξιακή συγκρότηση του Προεδρείου για λειτουργικούς λόγους με στόχο, πέρα από τις διαφορετικές παραταξιακές λογικές, να υπάρξει μια ελάχιστη συμφωνία λειτουργίας απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η ξεκάθαρη θέση μας η οποία λαμβάνει υπόψη της και τη βούληση των συναδέλφων της βάσης για ενότητα, συνάντησε απέναντί της σκοπιμότητες και μικροκομματικές λογικές.

· Η ΔΑΚΕ εγκατέλειψε την άρνηση συμμετοχής των τελευταίων χρόνων, προφανώς υπό το βάρος της υποχώρησης των ποσοστών της Πανελλαδικά. Μένει να αποδείξει στην πράξη αν έχει σκοπό επιτέλους να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της πίεσης προς την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων ή αν θεωρήσει ότι μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην όποια διεκδίκηση.

· Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε τη διαπαραταξιακή συγκρότηση επέλεξε να προσδιορίσει τη στάση της από τη συμμετοχή ή όχι και των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στο Προεδρείο. Ο ετεροπροσδιορισμός της δείχνει ότι επιλέγει να επενδύσει στα πιθανά μικροπαραταξιακά οφέλη, αφήνοντας στην άκρη την ανάγκη συμμετοχής όλων, την οποία φραστικά τουλάχιστον αναγνωρίζει.

· Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, θεωρώντας το συνδικαλιστικό ακτιβισμό ως μοναδική δυνατότητα δράσης και την αποχή από τις ευθύνες προοδευτική πράξη, επέλεξαν για άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της στείρας άρνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως απέναντι στο ερώτημα, γιατί υπάρχει συνεργασία και συμμετοχή στα Πρωτοβάθμια Όργανα και όχι στη ΔΟΕ, το μέλος τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ δήλωσε πως είναι διαφορετική η βαρύτητα των οργάνων!!!

· Η ΠΑΣΚ παρά το γεγονός ότι με βάση και την τακτική των παρατάξεων είχε τη δυνατότητα να καταλάβει όλα τα αξιώματα του Προεδρείου, επέλεξε να φανεί σταθερή στη θέση της για συμμετοχή όλων. Διατηρώντας τις επιφυλάξεις της για το ρόλο που επιδιώκουν να διαδραματίσουν οι συμμετέχοντες, δηλώνει πως η ευθύνη που πάντα δε διστάζουν να αναλάβουν τα μέλη της, θα εξακολουθήσει να αποτελεί οδηγό της δράσης της. Αταλάντευτα και με αγωνιστικότητα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου