4 Ιουλ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

Αθήνα 4 Ιουλίου 2013
    Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με την οποίααναφέρεται στην παράταξή μας με αβάσιμους, υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς .
   Συστήνουμε  στη ΔΑΚΕ να ανατρέξει στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και εκεί θα διαπιστώσει πως τα τελευταία 15 χρόνια πάντα την ίδια ακριβώς θέση είχαμε για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. : Διαπαραταξιακή, αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων σε ένα ενωτικό προεδρείο. Της υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το 2003 με το ίδιο σκεπτικό (επειδή δεν συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις στο προεδρείο) η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχε στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  Το αν η ΔΑΚΕ δεν κατανοεί  ότι, ιδιαίτερα σήμερα που τα πάντα γύρω μας σαρώνονται, υπάρχει ανάγκη ενωτικής συγκρότησης, τη στιγμή που και οι συσχετισμοί δυνάμεων στον κλάδο έχουν αλλάξει είναι δικό της θέμα. Συμπεριφερόμενη ως «νεόπλουτη» θεωρεί ίσως πως πιο σημαντικό είναι το αξίωμα του Προέδρου της ΔΟΕ από την ενότητα του κλάδου, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
    Χρειάζεται, πράγματι, απύθμενο θράσος να μιλά η ηγεσία της ΔΑΚΕ απευθυνόμενη στην Παράταξή μας για "μεταλλάξεις" , "προνόμια", "διάλυση του συνδικάτου" κλπ τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν την κρυστάλλινη και διαυγή πορεία των στελεχών μας που τιμήθηκαν από τον κλάδο στις κορυφαίες θέσεις της ηγεσίας του και αν εννοούν «προνόμιο» την αναγνώριση της προσφοράς τους από τους συναδέλφους της βάσης, ναι αυτό το «προνόμιο» το είχαν, το έχουν και δεν το χαρίζουν σε κανέναν.
   Τα στελέχη της Παράταξής μας, ούτε κυβερνητικές θέσεις πήραν, ούτε υποψήφιοι βουλευτές ήταν, ούτε μεταπηδούσαν από το κόμμα στο συνδικάτο και το αντίστροφο.
   Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για άλλη μια φορά ότι  ποτέ δεν μας ενδιέφεραν αξιώματα και καρέκλες, πυξίδα της δράσης μας ήταν και είναι η ενότητα του Κλάδου και το συμφέρον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των λειτουργών της. Σ' αυτόν τον δρόμο πορευτήκαμε και σ΄ αυτόν αταλάντευτα θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε.
Από τη Γραμματεία της
Δημοκρατικής Συνεργασίας
Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου