15 Σεπ 2012

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012.

Όχι στην οικονομική εξαθλίωση των νέων συναδέλφων μας
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ζητήσει την κατάργηση του Νέου Μισθολογίου - φτωχολογίου των Δ.Υ. που ισοπέδωσε τους μισθούς μας (Ν. 4024/2011). Πέρα όμως απ΄ αυτό το γενικότερο αίτημα του κινήματος, η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., σύμφωνα και με την απόφαση της συνδιάσκεψής της στις 31 του Μάρτη 2012, θεωρεί ότι σήμερα πρέπει να προταχθεί το αίτημα για άμεση οικονομική αναβάθμιση των νέων συναδέλφων μας, που οι μισθοί τους πήγαν στα 640€ και είχαν τις μεγαλύτερες μειώσεις απ' όλους μας. Ως παράταξη θέσαμε το αίτημα αυτό και στην 81η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ , τον περασμένο Ιούνιο.
Οι νέοι συνάδελφοί μας, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια της στοιχειώδους διαβίωσης με μισθούς πείνας, αφούτσακίστηκαν με το νέο μισθολόγιο. Γι' αυτό προτάσσουμε το αίτημα για άμεση οικονομική αναβάθμιση των νέων συναδέλφων.
Μέσα στα πλαίσια αυτά η ΠΑΣΚ ΠΕ εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 12/09/2012, και μια σειρά άλλων δράσεων, προτάσσοντας ως κυρίαρχο θέμα την οικονομική εξαθλίωσή μας και ιδιαίτερα των νέων εκπαιδευτικών, καθώς και το θέμα των διορισμών (μόνιμων και αναπληρωτών).
Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη καταβάλλει πολύ υψηλό τίμημα στο βωμό των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικα. Φτάνει πια!!!
Διεκδικούμε
  • Άμεση οικονομική αναβάθμιση των νέων συναδέλφων μας με ουσιαστικές αυξήσεις στα εισαγωγικά κλιμάκια
  • Μισθούς αξιοπρεπούς διαβίωσης για τον εκπαιδευτικό.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το 60%-40% για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά
  • Ξεκλείδωμα των πινάκων μετά τις 30/6/2010 και υπολογισμό της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών
  • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για την κάλυψη όλων των κενών
  • Κατάργηση της διετίας στην οργανική θέση
  • Κατάργηση της «ποινής» για διαγραφή από τους πίνακες των αναπληρωτών
  • Δικαίωμα «αμοιβαίας» αλλαγής θέσης (απόσπασης) και δικαίωμα συνυπηρέτησης στους αναπληρωτές
  • Διαγωνισμό ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Π.Ε. 61, Π.Ε. 71
Όλοι μαζί αδιόριστοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές και μόνιμοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τις μνημονικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα.
Από την
Πανελλήνια Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου