24 Αυγ 2011

ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Aπάντηση στη ΔΑΚΕ - Οι εμμονές δεν προάγουν την υγεία της Εκπαίδευσης!!!


  Αδιανόητη η τόση εμμονή του συντάκτη της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ που γενικεύει με όρους εντυπωσιασμού, την προσωπική του δήθεν αγανάκτηση και πικρία !!! για τη μη κατάληψη διευθυντικής θέσης, όταν η επιχειρηματολογία του επικεντρώνεται στο ένα και μοναδικό προσωπικό περιστατικό επιλογής: «Πρώην Προϊσταμένου Γραφείου Εκπαίδευσης, που δεν κατόρθωσε στις πρόσφατες επιλογές διευθυντικών στελεχών να δικαιωθεί από την αξιολόγηση του Συμβουλίου Επιλογής στο οποίο τόλμησαν !!! να συμμετάσχουν δύο κατώτερες !! από έναν ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ, με την ιδιότητα απλής νηπιαγωγού.
  Αν η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ που παρέθετε συγκεκριμένα στοιχεία κατάταξης των επιλογών του 2007, εξελήφθη ως επίδειξη ρεβανσισμού, δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε με νέα στοιχεία που βασίζονται σε γεγονότα και αποκαλύπτουν τη ΜΗ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΉ πρακτική των «κυβερνητικών εκπροσώπων» του Συμβουλίου Επιλογής.
  -Απ’ τους τρεις πρώην Προϊσταμένους Γραφείων, στελέχη της ΔΑΚΕ, δύο κατέχουν ήδη διευθυντική θέση σε μεγάλες σχολικές μονάδες του Νομού ( στην 1η τους επιλογή και οι δύο ) και ο 3ος δήλωσε πέντε (5) μόνον σχολεία στην πόλη της Κοζάνης.kΕπαναλαμβάνουμε την πρόκλησή μας: Υποδείξτε μας, επιτέλους, έναν (το εννοούμε, έναν !!!) Διευθυντή Σχολικής Μονάδος, ο οποίος δεν είχε περιθώριο επιλογής. Μήπως αισθάνονταν οι κύριοι τόσο μεγάλη σιγουριά και δήλωσαν ένα μόνο σχολείο, ή είχαν τόσο μεράκι για δουλειά και παρέβλεψαν τα 5/θέσια σχολεία; Γιατί, οι θιγμένοι από τη βαθμολογία !!! έσπευσαν να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία που τοποθετήθηκαν, αφήνοντας το Στρατηγό μόνο και έρημο !!!, χωρίς στρατιά καρατομηθέντων;
  Η ομολογία της ΔΑΚΕ στην εν λόγω ανακοίνωση ότι: «Τα γνωστά μέλη της ΠΑΣΚ που ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ να εκκαθαρίσουν τους μη αρεστούς δ/ντές, …δεν τα κατάφεραν να δικαιωθούν και να πείσουν τους συναδέλφους…», επιβεβαιώνει ότι η όποια επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι μικροπαραταξιακής σκοπιμότητας και στόχο έχει τον εντυπωσιασμό. 
  -Χωρίς προηγούμενο αποκαλύπτει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, την εμπάθεια και το ρατσισμό εναντίον των συναδέλφων μας νηπιαγωγών και είναι πλέον στη διάθεση κρίσης του κλάδου μας.
  -Η ανακοίνωση της Κεντρικής ΠΑΣΚ για τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια των επιλογών: «…Είναι προφανές ότι στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει τεράστιο διοικητικό έλλειμμα…. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της πολιτικής ηγεσίας η οποία επέτρεψε να εκδοθούν τόσες αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι…, …ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙΡΟΣ κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν, αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη καθήκοντά τους, για να πάψουν να ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ τον εκπαιδευτικό κόσμο…», βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Τοπική ΠΑΣΚ ΠΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ της παράταξής της, όταν συγκρίνεται με τις πρακτικές της φοβικής ΔΑΚΕ σε άλλες εποχές κυβερνήσεων της Ν.Δ.
  Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, είναι προφανείς οι λόγοι της σύγχυσης που αναδεικνύονται από τις παλαιοκομματικές σας εμμονές. Απαντάμε με ταπεινότητα και πλήρη συνείδηση: οι πρόσφατες επιλογές δεν είναι το τέλος του κόσμου. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΚΙΤΩΝ Η ΜΗ, σε διευθυντικές θέσεις ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΑΝΗΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
                                                     Από την ΠΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου