7 Απρ 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Ο.Ε. - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αθήνα, 6/4/2009 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗμε αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.με τον Υφυπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6/4/09, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο Υφυπουργός Παιδείας δεν έδωσε τελικές απαντήσεις στα θεσμικά αιτήματα του κλάδου, επειδή, όπως είπε, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν έχει κάνει την κοστολόγησή τους.
Τις τελικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος σε νέα συνάντηση που θα έχει με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Ο κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., και εφόσον υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις, μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για τα εξής:
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Υπεύθυνος φορέας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα είναι ο οργανισμός επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.), ο οποίος θα αναλάβει και την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2009-10.
Η επιμόρφωση θα στηρίζεται στους Ευρωπαϊκούς πόρους και θα υλοποιηθεί τα επόμενα 5 χρόνια ως το σχολικό έτος 2013-14. Το σχετικό νομοσχέδιο θα δοθεί στην Ομοσπονδία τις προσεχείς μέρες.
Μεταθέσεις - Αποσπάσεις: Συγκροτήθηκε η επιτροπή για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων - αποσπάσεων και την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.
Υποδιευθυντής στα 10θέσια και πάνω σχολεία: Προχωρεί η νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση θέσης Υποδιευθυντή στα 10θέσια και πάνω σχολεία.
Αναμόρφωση Διδακτικού Ωραρίου: το Υπουργείο Παιδείας μελετά την αναμόρφωση του διδακτικού ωραρίου με κριτήρια:
Την προοδευτική αντιστοίχιση του ωραρίου εκπαιδευτικών Π.Ε. με αυτό των εκπαιδευτικών της Δ.Ε.
Ως κίνητρο για την ομαλή ολοκλήρωση της υπηρεσίας των εκπαιδευτικών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.
Στην παρούσα φάση μελετάται η αναμόρφωση του ωραρίου μετά τα 10 χρόνια υπηρεσίας ανά 5ετία, με στόχο μετά τα 30 έτη να διαμορφωθεί στις 18 ώρες.
Πληρωμή αναπληρωτών: Ανακοίνωσε ότι η απόφαση πληρωμής έχει εγκριθεί εδώ και 16 ημέρες.
Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης: Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί την αντικειμενοποίηση των διαδικασιών επιλογής με στόχο την αξιοκρατία.
Ειδική Αγωγή: Θα γίνει σύσταση κλάδου Π.Ε. 61 και Π.Ε. 71. Οι ανάγκες στην Ειδική Αγωγή για το επόμενο έτος θα καλυφθούν με αναπληρωτές.
Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεδριάσει την Τρίτη 7 Απρίλη και, αφού εκτιμήσει και τις απαντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας, θα αποφασίσει για τη στάση και την παραπέρα πορεία του κλάδου.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου